Professionalsdag Hoeve Vredeveld

19 maart is het de internationale dag van het Sociaal Werk. Op deze dag zet Hoeve Vredeveld jou als sociaal werker graag samen met je collega’s in het zonnetje! Dat doen we met een inspirerende ochtend over dagbesteding op een zorgboerderij.

Het thema van de internationale dag van het Sociaal Werk 2024 is buen vivir, een collectief goed leven in samenhang met de natuur. Dat is ook een groot deel van onze filosofie achter Hoeve Vredeveld.

Om meer informatie over de meerwaarde van dagbesteding op een zorgboerderij te geven, hebben we Simone de Bruijn uitgenodigd. Zij is momenteel lector Goed leven met dementie bij Hogeschool Windesheim.

Simone werkte als onderzoeker bij TNO Kwaliteit van Leven in Leiden. Van 2005 tot 2009 deed zij bij Wageningen University & Research haar promotieonderzoek naar dagbesteding op zorgboerderijen als innovatieve vorm van zorg voor mensen met dementie. Hierna werkte zij tot 2020 als senior-onderzoeker bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en gastonderzoeker bij Wageningen University & Research. Hier werkte zij aan diverse projecten op het gebied van de ouderen- en dementiezorg.

Simone de Bruin

Na de lezing van Simone zal Sjaak Groot (zorgboer) uitleggen wat de filosofie is achter Hoeve Vredeveld en achter onze zorgopvatting: Gentle Teaching. Astrid van Telgen (zorgboerin) laat met concrete voorbeelden zien hoe dat feitelijk uitwerkt op de Hoeve Vredeveld.

Het laatste onderdeel is om in kleine groepjes met deelnemers te ervaren wat er te doen is op Hoeve Vredeveld. Zo krijg je een compleet beeld van dagbesteding op de leukste zorgboerderij van Flevoland.

We eindigen de ochtend met een goed verzorgde lunch.